canlı destek
MERKEZ HABERLERİ

Ege Üniversitesi’nde (EÜ)  “Bireyselleştirilmiş Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi” kuruldu. Bireyselleştirilmiş Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin kurulması ile birlikte EÜ bünyesinde uygulama ve araştırma merkezi sayısı 40 oldu.

Ege Üniversitesi Rektörlüğünün  “Bireyselleştirilmiş Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi”nin kurulmasına ilişkin talebi, Yükseköğretim Yürütme Kurulu tarafından kabul edildi.  Merkez Yönetmeliği Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, üniversitelerin vazgeçilmez birimlerinden olan araştırma ve uygulama merkezlerinin disiplinler arası bir misyon üstlendiklerini,  en önemli amaçlarının ise toplumsal ihtiyaçları ve sorunları belirlemek ve bu doğrultuda çözümler üretmek olduğunu ifade etti.   Rektör Prof. Dr. Budak, “Üniversitemizin kısa vadedeki en önemli hedefi, adını araştırma üniversiteleri arasına yazdırmaktır. Bir diğer vazgeçilmez hedefi ise dünyanın ilk 500 üniversitesi arasında yer almaktır.

Ege Üniversitesi

EGE ÜNİVERSİTESİ